Raluca şi frumuseţea


Eu cred că frumuseţea umană se află într-un zâmbet plin, într-o îmbrăţişare generoasă, într-o privire secretă, într-o atitudine blândă, într-o intenţie poate un pic păcătoasă, la fel de mult ca într-o mângâiere îngerească… Eu cred că frumuseţea adevărată este încărcată de iubire şi încredere, de răbdare şi nădejde… Cred că a ne privi pe noi înşine cu dragoste sinceră înseamnă a renunţa la judecăţi şi a privi frumuseţea lumii în ochi.

Şi pentru că învăţăm puţin câte puţin să ne iubim pe noi mai bine, pentru ai putea iubi pe ceilalţi mai frumos, cred că putem începe pur şi simplu prin a avea grijă de noi înşine complet, trup, minte şi suflet. V-am vorbit şi în alte articole despre această grijă de noi înşine, despre ce ar putea însemna sau de ce merităm să o practicăm… Poate unora vă pare aşa… un concept prea nou şi narcisist. Recunosc, şi mie-mi părea aşa până nu de mult, pentru că nu este uşor să ai dintr-o dată grija ta. Dar cred că toţi merităm mai bine, mai mult, şi cine altul decât tine ştie ce înseamnă acest lucru: mai mult?!

Nu vă invit în ajun de Paşte la un articol greoi despre Sine, despre suflet, despre mişcare şi soare şi nici măcar despre poveşti culinare. Am ales doar o mică parte a îngrijirii trupeşti şi anume saloanele de înfrumuseţare. Cinstind vorbind, doar despre un cabinet de acest fel vă voi spune astăzi, şi anume despre „Antonia Relax”.

Raluca Ghilă, proprietara acestui centru, este o mămică frumoasă pe care o cunosc de mulţi ani. Crede în munca ei şi în familia ei. Aproape mereu o văd zâmbind, iar asta nu poate da, zic eu, decât o stare de bine clientelor ei. Am rugat-o să-mi descrie un pic salonul şi mi-a spus aşa:

În primul rând, vreau să spun că  „Antonia Relax” este un cabinet deschis de câţiva ani în Piteşti (acum este pe strada Tudor Vladimirescu), specializat în remodelare corporală şi facială, relaxare şi cosmetică.
Antonia este primul meu copil, fetiţa mea. Ea s-a născut într-o zi de vară, în care pur şi simplu am ştiut că soarele mi-a făcut cu ochiul numai mie. Din acea zi mi-a fost greu să mă uit în altă parte, pentru că o simt cum creşte ca parte din mine şi totuşi… lângă mine. Şi datorită zâmbetului ei sunt împlinită.
„Antonia Relax” s-a născut în acelaşi an. Are acelaşi nume pentru că vreau ca, după o vizită la noi, şi fetele, clientele mele, să se simtă împlinite şi frumoase, la fel cum mă simt şi eu. Grija faţă de dorinţele lor, dar şi preţurile rezonabile, sunt chestiuni la care ţin şi fără de care acest centru de înfrumuseţare nu ar rezista pe piaţă. „Antonia Relax” a crescut şi va creşte o dată cu Antonia mea (care, între timp, a căpătat şi un mic frăţior, pe Patric). Şi eu voi avea mereu grijă de cabinet ca de un alt copilaş al meu, pentru că îmi place ceea ce fac şi pentru că îmi doresc ca întotdeauna clientele noastre să revină cu plăcere.

Antoniei îi place să o ajute pe mami la salon.

Pentru că îşi doreşte cu adevărat să ofere tot ce poate, Raluca a făcut tot felul de cursuri şi acum poate pune la dispoziţie tratamente de remodelare corporală cu vacuum, electrostimulare, împachetări la termocuvertă specifice fiecărui client, ultrasunete anticelulitice şi antivergeturi, epilare cu ceară de unică folosinţă, iar pe parte cosmetică: tratamente faciale, pensat de sprâncene, vopsit de gene şi sprâncene. Un adevărat SPA, nu? Nu ştiu câte dintre voi aţi mai încercat acest gen de tratamente, dar pe mine cuvinte ca „electrostimulare” mă sperie puţin, ştiţi?! Dar pentru că şi învingerea fricilor face parte din grija de sine, voi încerca probabil după sărbătorile pascale unele dintre toate aceste tehnici de înfrumuseţare.

Patric, Raluca şi Antonia

Am mai întrebat-o pe Raluca şi ce înseamnă pentru ea – a avea grijă de sine:

Eşti femeie şi ai nevoie să ai grijă de tine. De felul în care arăţi depind multe lucruri, inclusiv atenţia şi respectul celor din jur. Eu, deşi am un program încărcat, am reuşit să găsesc un echilibru între job şi timpul dedicat mie. Este adevărat că acest timp dedicat mie este de multe ori împărţit cu familia, dar încerc să fur câteva momente doar pentru mine, pentru pielea mea, pentru corpul meu. Felul în care ai grijă de pielea ta se vede încă de la prima privire. Aşadar este mai bine să previi şi să începi un program de îngrijire corporală şi facială înainte ca celulita şi ridurile să lase urme pe corpul şi chipul tău. Ştii cum se spune – nu lăsa pe mâine ce poţi face azi. Sau în alte cuvinte momentul meu este acum, şi trebuie să profit la maximum de fiecare secundă.

Pentru că vara se apropiere şi toate vrem să arătăm bine în bikini, am rugat-o pe Raluca să fie puţin mai specifică şi să ne spună cum putem face asta:

M-am gândit că v-ar ajuta câteva metode de detoxifiere de care cabinetul nostru dispune. Detoxifierea ajută mult atât în sănătate, cât şi în slăbit. Iar asta se poate face din interior, dar şi din exterior, prin diverse metode profesionale, pe care noi vi le punem la dispoziţie. Împachetările pentru detoxifiere cu ceai verde, fango, parargil, nămol stimulează metabolismul celular şi scot toxinele principale, îmbunătăţind circulaţia şi ameliorând celulita. Combinaţia potrivită pentru o slăbire eficientă şi de durată este cea care îmbină tratamentele de slăbire specifice fiecărui client, măştile corporale, electrostimularea, ultrasunetele, împachetările, drenajul limfatic, vacuumul şi, nu în ultimul rând, alimentaţia sănătoasă, consumul de apă şi mişcarea. Toate acestea se combină şi se ajută reciproc pentru un rezultat spectaculos.

Pentru că Raluca a fost o drăguţă şi m-a ajutat în realizarea acestui articol, am vrut să o răsplătesc şi eu făcând cunoscută oferta de primăvară a centrului „Antonia Relax”. Mai ales pentru că munca ei de zi cu zi, de a face femeile să se simtă mai bine în propria lor piele, merită a fi recunoscută:

 Primăvara a sosit cu clinchet de clopoţei albi. Bucură-te de promoţiile primăverii!
 Promo tratamente corporale:
 * 5 şedinţe împachetări anticelulită  –  150 lei + 1 gratis
 * 5 şedinţe vacuum  –  100 lei + 1 gratis
 * 5 şedinţe electrostimulare  –  70 lei + 1 gratis
 Promo tratamente faciale cu ultrasunete  –  90 lei  (conţine: demachiere, tonifiere, ultrasunete, mască, fiolă acid  hialuronic, cremă la final).