Influenţe melodice


De ce natural? De ce iubesc Natura?

Pentru că Natura nu te dezamăgeşte, nu te abandonează niciodată. Ştiu, sună al naibii de ciudat să vorbesc astfel despre universul verde din jurul meu. Dar, pentru mine, tot ceea ce vine în calea mea în mod simplu şi natural mă echilibrează, mă eliberează şi-mi oferă încredere.

Şi mă refer în acelaşi timp la plimbările calme în miezul pădurii şi la glumele lejere între prieteni şi la paşii de dans atunci când simţi ritmul basului uşor coborând pe şira spinării spre fiecare membru. Şi mă refer la fel de bine la o cană de ceai cald din plante sau la mirosul proaspăt al rufelor uscate în soare şi în vânt. La o rochiţă ce-ţi îmbracă pielea în dezmierdare, frumuseţe, mişcare. Sau la scrisul unui nou articol pentru blog când fiecare literă coboară în vârful creionului direct din inimă. Şi da, iubesc încă să scriu cu creionul!

ScrisCuCreionul_005+

Toate acestea pentru mine înseamnă Natură şi firesc. Toate acestea şi încă multe altele. Iubesc elementarul, griul inundat de culoare şi gustul muşeţelului şi sunetul ascuţit al oţetului pe părul proaspăt spălat. Şi iubesc simplul conţinut al fiecărui minut petrecut în această lume la fel de frumoasă şi urâtă pe orice faţă aş întoarce-o.

De ce iubesc naturalul? Pentru că nu-i nevoie să-l cauţi. Pentru că naturalul suntem eu şi cu tine şi fiecare dintre noi exact aşa cum am fost făcuţi, exact aşa cum simţim, exact aşa cum am vrea să facem lucrurile toate şi să ne trăim viaţa – dar nu o facem pentru că cineva, cândva, undeva ne-a învăţat că ceilalţi au dreptate, ei ştiu mai bine, ei pot mai bine.

Şi da, ceilalţi ştiu, ei ştiu mai bine pentru ei, îşi cunosc propria natură, aşa cum aş vrea să ne-o cunoaştem şi eu şi tu pe a noastră. Să ştim ce-i mai bine pentru noi. Să iubim ce-i mai frumos pentru fiecare dintre noi. Să ne desenăm viaţa în creion sau pix sau tuş sau stilou exact aşa cum simţim.

Iubesc Natura pentru că mă iubeşte şi ea. Pentru că mă mângâie şi mă asigură că totul va fi ok.

Şi totul este ok.

Dar nu, articolul nu a fost scris nici sub influenţa ceaiului, nici a vreunui medicament de vreun fel, ci doar a unui post australian de radio ce difuzează o superbă muzică de lounge (koffee.com.au). Şi mai ales sub influenţa nemijlocită a Celui de Sus.

O săptămână naturală să aveţi!