N-ajung acasă de 1 iunie


Vă dăruiesc acest articol pentru că iubesc copiii în fiecare zi a anului şi pentru că iubesc oamenii ce aleg să-şi trăiască măcar o parte din zi vioi şi copilăreşte. Am ales ca astăzi, după o bună perioadă în care nu am mai publicat nimic pe blog (dar despre acest subiect vorbim altă dată), să o invit alături de noi pe Cristina Mihaela Cazacu, o jurnalistă piteşteană, ce lucrează în prezent la Mediafax, să ne spună cum a petrecut ea această zi de 1 Iunie. Eu văd în ea o persoană foarte sensibilă şi o scriitoare absolut fantastică. Cu mâna pe inimă vă spun că aş putea citi scrierile ei (poate cândva chiar o carte, două… de ce nu?) cu aviditate în minte şi nesaţ în privire…

Cristina Mihaela Cazacu

Pestrița se maimuțărește. Îmi este tare dragă!
Dl. Turda ne arată în fiecare minut că orice copil poate să trăiască o veșnicie.
Moțata de mine se gândește preț de câteva clipe că ar vrea sa fie de 1 iunie la Pitești. Întâi cu cei de la C.J., pe tiroliană, apoi, fix la mama acasă. Și-acolo, să vezi răsfăț!!! Ce platouri cu dulciuri, ce baloane! Răsfăț, am zis!!!
Îmi arunc ochii repede, în jur, și constat că mai e mult până departe… Adi râde. Ce râs molipsitor!
Pomazanca schițeaza și ea un zâmbet. E clar! Ne e bine și aici! E și mai clar: n-ajung acasă de 1 iunie! O să fiu în avion când alți sărbătoriți, ca și mine, vor sparge baloane ori vor juca hora mare în băltoace. Mă roade un pic invidia. Nu așa sunt eu, dar recunosc, mă roade.
Clipesc de câteva ori, respir adânc, de parcă tot aerul s-a terminat în Malta, și brusc îmi apare în minte ideea că trebuie să sărbătoresc în avans. Văd o bicicletă din fier, care nu poate fi deplasată, iar în apropiere, un trenuleț. Mă atrage bicicleta.
„Pe lângă tine’s oameni MARI, Cristina, stai în banca ta!”, îmi spun.
Corina mă îndeamnă: „Fă ce te taie capul, urcă-te pe ea!”
Mă uit cu jind. Adi e pe jos de râs. Pestrița e în elementul ei.
Aș continua să vă istorisesc până mâine, dar e ziua mea. Și-a voastră!
Să trăiască veșnic copilul din voi!

Frumoasa şi talentata Cristina, copilărind în Malta…

Şi pentru a încheia feminin, copilăreşte şi cu ceva tare frumos…
Mi-a plăcut prea mult rochiţa ei în această fotografie pentru a nu vă vorbi puţin despre ea.
Este creaţia handmade a piteştencelor Frîncu Claudia și Natalia Stanciu.